poniedziałek, 11 kwietnia 2016

KALAHARI

Ogromne połacie dzikiej afrykańskiej sawanny nie mogą poszczycić się bujną florą. Przetrwać tu mogą jedynie najsilniejsze, najlepiej przystosowane rośliny. Opuncja to prawdziwa królowa tych półpustynnych obszarów. Do skomponowania mieszanki Kalahari użyto nie tylko jej słynnych, bogatych w składniki odżywcze owoców, ale również mięsistych liści i pięknych, żółto – pomarańczowych kwiatów. W duecie ze szlachetną czarną herbatą cejlońską tworzy wyśmienity i zdrowy napar. Dodatek dojrzałej w afrykańskim słońcu figi stawia przysłowiową „kropkę nad i”. Po zaparzeniu uzyskujemy pełen naturalnej słodyczy napój o głębokim kolorze i wyjątkowym smaku. Delikatny, łagodny, nasycony charakterystycznym aromatem opuncji. Po prostu zachwycający.

Doskonale smakuje o każdej porze dnia i nie wymaga żadnych dodatków. Zasmakuje wszystkim ceniącym sobie zdrowie, urodę i niebanalne, egzotyczne smaki dalekich krain.