poniedziałek, 2 czerwca 2014

Pu-erh Superior


Herbata Pu-erh Superior to jedna z najszlachetniejszych odmian tej czerwonej herbaty. Najważniejsza różnicą, między Superiorem a gatunkami klasycznymi sprowadza się do czasu leżakowania, jakiemu susz ten jest poddawany. Pu-erh bowiem, po poddaniu liści wstępnej fermentacji zostaje złożony w zacienionym, chłodnym pomieszczeniu gdzie nabywa swych właściwości smakowych i zdrowotnych. W przypadku odmiany Superior leżakowanie trwa aż 10 lat! 

A bajecznych właściwości medycznych, o jakich wspomniano i jakie herbata ta posiada nie sposób zignorować. Niezwykły wpływ na ludzki metabolizm badali przez dłuższy czas Francuzi dochodząc do interesujących wniosków. Udowodniono między innymi, że 9 na 10 pacjentów regularnie spożywających Pu-erh zdołało stracić na wadze od ponad 3 do niemal 11 kg. Amerykanie nadali więc tej odmianie tytuł „słynnego zabójcy tłuszczu”. Pu-erh Superior>>>