piątek, 25 października 2013

Wiśnie w rumie - herbata owocowa

Barwna i aromatyczna wariacja owocowa. W suszu tej smakowitej mieszanki wyczuć można intensywny zapach świeżych wiśni, rodzynek oraz delikatne, kwaskowe nuty hibiskusa. Po zalaniu gorącą wodą składniki te rodzą napar o intensywnej malinowo-jagodowej barwie, słodkim aromacie owoców leśnych i kwaśnawym posmaku, okraszonym dodatkowo nutami słodyczy wydobywającej się z kandyzowanych owoców ananasa i leśnej jagody.

Filiżanka tej herbaty doskonale odnajdzie się na stole pełnym deserowych słodkości. Wspaniale zaspokoi też zapotrzebowanie na witaminy i odrobinę owoców w chłodne jesienne i zimowe dni. 


Jak zaparzać herbatę:
Jedną łyżeczkę herbaty na filiżankę lub dwie na szklankę parzyć należy wodzie o temperaturze 96 stopni Celsjusza przez 5-8 minut.