piątek, 15 marca 2019

ANJI BAI CHA

 ANJI BAI CHA
Herbata charakteryzująca się pięknymi, długimi, mocno zwiniętymi listkami. Zbiór tej herbaty odbywa się na początku wiosny, gdy krzewy rodzą młode i białe listki. Ze względu na krótki czas zbioru, herbata uchodzi za jedną z najcenniejszych! W smaku wyczujemy delikatne, lekko orzeźwiające, roślinne nuty przeplatane kremową słodyczą, a jeśli mamy dużo miejsca w kubku, możemy ujrzeć jak tuż po zaparzeniu listki pięknie się rozwijają. Herbata produkowana jest w prowincji Zhejiang, która słynie z naturalnego klimatu, na który składa się krystaliczne jezioro, oraz górzyste tereny, które z każdej strony otoczone 
są piękną, naturalną roślinnością. Taki klimat jedynie w pozytywny sposób może wpłynąć na niepowtarzalny smak tej herbaty. Napar przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom zarówno zielonych jak i białych herbat, ponieważ przy dłuższej degustacji można znaleźć w nim cechy, które są połączeniem ich obu. ZOBACZ>>>