wtorek, 22 sierpnia 2017

KONFITURA POMARAŃCZOWA

Nasycone słońcem owoce drzewek pomarańczowych to prawdziwy skarb natury. Do przygotowania tej konfitury wybrano najlepsze sztuki. Dojrzałe i soczyste pomarańcze, dokładnie oczyszczone, zatopione zostały wraz ze skórką w słodkim syropie. Aby nie utracić intensywności smaku, nie dodano ani kropli wody. Gdy pod wpływem długiego procesu przyrządzania owoce rozpadły się i nasyciły syrop swym słonecznym aromatem, dodano przyprawy i odrobinę likieru pomarańczowego. To nadało całości niecodziennego charakteru.

W ten sposób przyrządzone konfitury urzekają zmysły pysznym smakiem i apetycznym wyglądem. Doskonale sprawdzą się jako słodki dodatek do pieczywa, szczególnie do gorących tostów lub ciepłych bagietek. Wyśmienite nie tylko na gofrach, omletach czy naleśnikach, ale również w domowych wypiekach. ZOBACZ>>>