czwartek, 9 marca 2017

JAPAN BANCHA KAGOSHIMA HARU

Owiewane morską bryzą plantacje położonych na wyspie Kiusiu, rodzą krzewy najwyższej jakości. Specyficzny mikroklimat, czystość wody i powietrza sprawiają, że pochodząca stąd herbata ceniona jest na całym świecie. W pełni rozwinięte listki zbierane podczas drugiego zbioru - na przełomie lata i jesieni. W trakcie preparowania suszu, podprażone listki są lekko prasowane, co pozwala im zachować pełnię aromatu i właściwości zdrowotnych.

Po zalaniu wodą o odpowiedniej temperaturze, susz uwalnia delikatny, ziołowy aromat, w którym wyraźnie wyczuć można miodowo – śmietankowe nuty. To nadaje naparowi charakterystycznej słodyczy i aksamitnej konsystencji.

Japońska Bancha Kagoshima Haru to herbata, która zachwyci smakiem zarówno podczas eleganckiego przyjęcia, jak i na co dzień. Ze względu na niewielką zawartość teiny, można spożywać ją o każdej porze.  ZOBACZ JAPAN BANCHA KAGOSHIMA HARU>>>