piątek, 9 grudnia 2016

POMARAŃCZE W SYROPIE

POMARAŃCZE W SYROPIE
Słoneczne owoce pomarańczowych drzewek, pochodzą z dalekich, egzotycznych krain.  Panujący tam klimat nasyca owoce naturalną słodyczą i niezwykłą soczystością. Starannie wyselekcjonowane sztuki krojone są w cienkie plasterki, przesypywane cukrem i podgrzewane. Tak uzyskany syrop wzbogacany jest na koniec kropelką alkoholu. Całość uwodzi zmysły intensywnym aromatem i niezapomnianym smakiem. Tym bardziej, że to przyrządzenia tego wyśmienitego specjału, nie użyto ani kropelki wody, sztucznych konserwantów czy barwników.

Pomarańcze w syropie to idealny dodatek do herbaty lub wszelkiego rodzaju drinków. Jeden słoiczek wystarczy, aby przyrządzić aż cztery litry doskonale orzeźwiającej lemoniady! Jest to także pyszny i efektowny dodatek nie tylko do deserów, ale również do pieczonego drobiu: tak doprawioną kaczkę w pomarańczach docenią nawet najbardziej wymagający smakosze. TUTAJ>>>