poniedziałek, 14 grudnia 2015

CYTRYNKI Z IMBIREM


Pocięte w plasterki dojrzałe owoce drzewka cytrynowego przesypano cukrem i podgrzano, wraz z dodatkiem niewielkich kawałeczków pikantnego imbiru. Uzyskany w ten sposób syrop, wzbogacono odrobiną mocnego, rozgrzewającego alkoholu.

Tak przygotowane owoce to prawdziwy rarytas na zimne dni, podczas których zmagamy się często z problemem obniżonej odporności, przeziębień i chorób. Nie zawierają sztucznych barwników i konserwantów, nie są również rozcieńczone ani jedną kropelką wody. To czysty, naturalny i bardzo intensywny smak, który zachwyci wszystkich, szukających zdrowia w jesienno – zimowym sezonie.

Doskonały jako dodatek do zimnych i gorących napojów. Wyśmienicie wzbogaci również smak pieczonego drobiu, ryb i owoców morza. Niezbędny w domu każdego miłośnika kuchni orientalnej.