piątek, 28 listopada 2014

Andrzejkowa

Herbata andrzejkowa to mieszanka skomponowana na bazie wysokogatunkowej czarnej herbaty Orange Pekoe. Sekret jej doskonałego smaku tkwi w wykorzystywanych do przygotowania suszu wybranych fragmentach rośliny: pąku oraz dwóch przytulonych do niego listków z samego czubka herbacianego krzewu. 
Po zaparzeniu, herbata zyskuje głeboki kolor czerwonego bursztynu. Dzięki naturalnej słodyczy owocowych dodatków: ananasa i plasterków banana, napar pozbawiony jest tak charakterystycznej dla czarnych herbat goryczki. Dodatek hibiskusa z kolei nadaje aromatowi lekko kwaskowego, orzeźwiającego charakteru. 
Herbata Andrzejkowa doskonale prezentuje się w białej porcelanie. Tak podana uświetni każde spotkanie w gronie przyjaciół. Jednakże tego jednego wieczoru, w którym tradycja nakłania nas do niedyskretnego podglądania przyszłości, smakować będzie szczególnie dobrze. Kto wie, co możemy wywróżyć z jej fusów? ZOBACZ>>>