wtorek, 12 maja 2015

RWANDA OP RUKERI

Silnie nasłonecznione wzgórza Rukeri w Rwandzie to ojczyzna krzewów herbacianych, o charakterystycznych długich i spiczastych liściach. Zwinięte ciasno w procesie fermentacji i suszenia listki, po zalaniu wrzątkiem delikatnie rozchylają się, zabarwiając napar kolorem czerwonego bursztynu. Napój cieszy zmysły intensywnym, wyraźnie cytrusowym aromatem, przez który nieśmiało przebijają się delikatne kwiatowe
nuty. Tak charakterystyczna dla czarnych herbat goryczka, w tym przypadku jest ledwie wyczuwalna. 
Ta wyjątkowa afrykańska herbata smakuje doskonale przez cały rok. Jej świeży, lekki smak orzeźwi i pobudzi do życia zarówno w upalnie dni lata, jak i w długie zimowe wieczory. Podana w filiżankach przyozdobionych świeżym kwiatem, zachwyci nawet najbardziej wymagających amatorów herbaty.