piątek, 2 maja 2014

Tajemnica Inków


Ta niezwykła mieszanka intryguje jeszcze przed zaparzeniem. Duże, nieregularnie pocięte fragmenty omszałych listków białej herbaty Pai Mu Tan, rozświetlone intensywnie modrakowymi płatkami bławatka, ususzone w całości słodkie owoce białej morwy oraz...tajemnica inków: Jagoda Inkaska. W niewielkich żółtych kuleczkach znanych w polsce pod nazwą „złotej jagody” kryje sie wszystko to, co natura mogła podarować człowiekowi – bogactwo protein, wysoka zawartość witaminy A i C oraz  liczne właściwości lecznicze i profilaktyczne.
Tajemnica Inków zachwyca smakiem. Delikatny, szlachetny aromat białej herbaty przenikają słodkie nuty morwy i lekko kwaskowy posmak jagody Inkaskiej. Całość komponuje się w intrygującą symfonię barw i smaków, pyszną, tajemniczą, niebanalną. Mieszanka ta jest na tyle wyjątkowa, że najlepiej delektować się nią w szczególnych chwilach – z dala od hałasu i codziennego zabiegania.
Tajemnica Inków>>>