Składniki:
50
dag cukru
10
dag mąki ziemniaczanej
20
dag soku z winogron
2
łyżki soku z cytryny
kilka
kropli olejku różanego
10
dag posiekanych migdałów
aromat
migdałowy
cukier
puder i mąka ziemniaczana do obtaczania
2
łyżki wiórków kokosowych na posypkę
Opis przygotowania:
Do
ugotowanego syropu z cukru i soku winogronowego dodaj, ale ciągle mieszając,
mąkę ziemniaczaną rozcieńczoną szklanką zimnej wody. Gotuj na małym ogniu, aż
masa zgęstnieje. Dodaj sok z cytryny, olejek różany, migdały, wymieszaj.
Zdejmij z ognia. Masę rozsmaruj na blasze natłuszczonej aromatem, uformuj na 3
cm grubości. Pokrój w prostokąty i obtocz w przesianym cukrze pudrze
wymieszanym z łyżką mąki ziemniaczanej. Posyp wiórkami kokosowymi.