wtorek, 13 stycznia 2015

DOBRE TRAWIENIE

Niezwykła mieszanka, która w przeciwieństwie do wielu innych kompozycji po zaparzeniu nabiera jasnej, zielonej barwy. Po kilku chwilach zieleń staje się nieco bardziej intensywna by ostatecznie przejść w słomkową, słoneczną żółć. Pływające na powierzchni filiżanki kwiaty rumianku wyglądają więc, jak gdyby rozkwitały na wiosennej łące. W aromacie – rumiankowa, w smaku zaś – łagodna.

W skład tej herbatki wchodzą, prócz wspomnianych kwiatów rumianku także: anyż, koper włoski, kminek, kwiatki mięty pieprzowej, ślaz oraz kwiatki nagietka.

Kminek, mięta oraz anyż to trzy z wymienionych składników, które cieszą się największą popularnością w kwestii wspomagania trawienia. Od wieków używane w tradycyjnej medycynie do dziś pomagają zwalczać problemy żołądkowe. ZOBACZ>>>