poniedziałek, 24 czerwca 2019
ŚNIADANIE U TIFFANY'EGO
Na bazę tej mieszanki składają się dwie doskonałe, czarne herbaty: Assam Dekorai oraz Ceylon High Grown OP. Assam to herbata pochodząca z indyjskich plantacji. Charakteryzuje ją głęboki, wyrazisty smak i słodki zapach, w którym można wyczuć kwiatowe nuty. Ceylon natomiast to jedna z delikatniejszych, czarnych herbat o głębokim, miedzianym naparze. Połączenie tych dwóch, odmiennych herbat stanowi idealną bazę do kompozycji z dużą ilością owoców. W tej mieszance znajdziemy głównie leśne owoce: poziomkę, jeżynę oraz jagodę, które nadają herbacie intensywnego, leśnego aromatu. Słodycz poziomek i jeżyn, przeplatana jest z lekko kwaśną jagodą. Oprócz owoców znajdziemy tu również liście limonki, które równoważą smaki owoców, dodając im orzeźwienia oraz delikatności. ZOBACZ ŚNIADANIE U TIFFANY'EGO
ŚNIADANIE U TIFFANY'EGO
2019-06-24T08:01:00+02:00
Przemysław Pufal
herbata czarna|
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)