środa, 10 sierpnia 2016

MIESZANKA Z MORWĄ DLA CUKRZYKÓW

Osoby cierpiące na cukrzycę w szczególny sposób powinny uważać na spożywane pokarmy i napoje. W walce z chorobą, poza odpowiednią dietą oraz niezbędnymi lekami przepisanymi przez lekarza, pomocne mogą być również naturalne, ziołowe mieszanki. Nie tylko w udowodniony i skuteczny sposób wyregulują funkcjonowanie organizmu, ale również ucieszą nasze podniebienia. 

Mieszanka dla cukrzyków z dodatkiem liści morwy to doskonała propozycja dla osób zmagających się z tą chorobą. Jej najważniejszy, najbardziej aktywny składnik to pozbawione nasion strąki fasoli. Obniżają one silnie poziom cukru we krwi, zapobiegają jego nagłym wahaniom a także hamują wydzielanie enzymów odpowiedzialnych za trawienie skrobi. Podobne działanie mają suszone liście morwy. Z kolei regulujący trawienie mniszek lekarski i moczopędna pokrzywa mają działanie pomocnicze. Zioła te pomagają w utrzymaniu prawidłowej wagi i wspomagają usuwanie z organizmu szkodliwych produktów przemiany materii. Zaparzony napar cieszy oczy klarownym kolorem bursztynu i świeżym, naturalnie słodkim aromatem.