czwartek, 9 czerwca 2016

POMIDORY Z CZOSNKIEM I BAZYLIĄ

Jeśli w zimowe wieczory tęsknisz za niepowtarzalnym aromatem dojrzewających w słońcu pomidorów, jeśli nie potafisz żyć bez włoskiej kuchni, jeśli smaki znad słonecznych wybrzeży morza Śródziemnego to twoja pasja ta przyprawa jest właśnie dla Ciebie. 
Suszone pomidory, aromatyczny czosnek i delikatna bazylia - tradycyjny proces suszenia pozwala zachować im pełnię smaków i zapachów. Doskonały do wszelkich potraw kuchni włoskiej: pizzy, spaghetti, ale również do sałatek, zup i sosów. Ta kojarzona głównie ze słoneczną Italią przyprawa ma również wyśmienite zastosowane w tradycyjnej kuchni polskiej - jako dodatek do zupy pomidorowej, gołąbków, twarożku czy po prostu jako efektowny wizualnie i smakowo dodatek do kanapek. ZOBACZ>>>